SSK1
 
 
 
 

Hensigtserklæring

Sejlskibskontorets gamle hensigtserklæring

Vores planer med denne hjemmeside er at etablere et virtuel torv for sejlskibsbranchen. Informationer, meninger, holdninger, også et rygte en gang imellem, de skal finde et forum her.

Vi har ikke til hensigt at lave en elektronisk avis, som fungerer på den basis af vi skriver, i læser. Det kan vi ikke og det gider vi ikke. (Og det gider i nok ikke at læse, heller.) Det er meningen at i skal skrive. Hvis i har noget at sige, og det har i alle, så kom med det. Det er jo det gode med e-mail, at det ikke kræver formfuldendte breve med hovedet og konvolut og hele pibetøjet. To linjer kan tit sige det hele. Just do it. (Undskyld.)

Det ligger i sagens natur at vi skal række ud over landets grænser. Samarbejde med kollegerne i Norge og Sverige er i allerhøjeste grad nødvendig. Og hvad med Finland, Færøerne, Ålandsøerne? Hvilke problemer sidder de og roder med? Er der ikke ting, hvor vi kan hjælpe hinanden? (Besætningsmedlemmer, for eksempel)

Udover denne informations- og sladdertorv er det, der åbenbart savnes mest for tiden - en job-børs.

Vi bliver jævnligt kontaktet, ikke kun fra en række danske skibe, men også fra Norge, Sverige, England, Tyskland, ja selv fra USA. Har i folk? Vi skal ha' en bedstemand, to kokke, tre styrmænd, og hvad ved jeg. Kan i skaffe dem?

I de fleste tilfælde kan vi desværre ikke. Men det skyldes ikke kun at der er mangel på folk. Det skyldes også, at vi her på kontoret ikke kan få det hele med. Derfor skal vi have denne job-børs. Jo hurtigere, og jo større, desto bedre.

Og det kræver så også i den grad jeres alles medarbejde. Det er ikke nok, at i kommer og meddeler, hvilke stillinger i skal have besat. Det kræver også og især, at i siger til alle de besætningsmedlemmer, der søger job, at de gør klogt i at henvende sig her.

Vi har mere i skuffen endnu. Det skal vi nok komme med næste gang.

Med venlig hilsen
Uwe og Jesper