Uptime
 
 
 
 

Nyhedsarkiv

Kategorier
Vis alle
SSK-Info (8) - Udddannelse (6) - Artikler (22) - Kort nyt (11) - Sikkerhed (4) - Skibe (38) - Projekter (5) - Rejsebreve (11)

Arkiv

Klummen - April 2001

01-04-2001 af Uwe delfs Jespersen
Et år er gået siden vi ”gik i luften”. Allerede?! Som tiden dog går.

Hvordan er det så gået?

Over al forventning vil jeg nu ikke sige, det var jo ikke optimisme det skortede på. Men vi er nu godt tilfredse alligevel. Vi er blevet taget godt imod, tak skal i have.

Vores koncept ser ud til at være rigtigt. Især job-børsen er, som vi håbede, et hit. Der har været henvendelser nok til at siden virkelig kunne leve op til sit formål, nemlig at være et værdifuld supplement til de traditionelle veje, hvor skibene og folk finder sammen. Desværre har vi forsømt i god tid at efterlyse noget ordentlig feedback. Derfor har vi ikke noget overblik over, hvor mange jobs der de facto blev formidlet via SSK. Men der har været en del. Flere skippere kunne fortælle os at hovedparten af ansøgere som de fik kontakt med, kom via vores ”opslagstavle”. Fint nok.

Det har været spændende at se, hvad der kom ind. Den største mangel hersker blandt befarne skibsassistenter, eller bedstemænd. Det er i og for sig ikke noget nyt, men vi fik det bekræftet nu. Ubefarne til gengæld er der nok af, ser det ud til, og efter årets skoleskibstogt på Georg Stage og Danmark vil der – forhåbentlig – komme endnu flere. Forbløffende var det at se, hvor mange piger der var iblandt jobsøgere, eller rettere sagt, hvor relativt få drenge, der søgte. Grunden for det kan vi kun gisne om.

Tropperne er mere eller mindre ved at være fordelte nu, regner jeg med. Der vil selvfølgelig være afløserjobs i alle mulige stillinger hen over sommeren, så ”stay tuned” – nu ved I, at vi er der. Til næste forårs-rush skulle der gerne stå ti gange så mange som det gjorde i år. Jeg satser også stærkt på at udvide vores horisont over hele Skandinavien. Udveksling hen over grænserne kan kun være til gavn for erhvervet.

Kræmmermarkedet til gengæld er ikke just ved at bugne. Halmø’s lønningslejder må efterhånden være den mest kendte i flåden, så alene, som den står på den side. Spørgsmålet er selvfølgelig, hvad der er galt. Er siden ret og slet overflødig? Det tror jeg ikke. Det er nok bare et spørgsmål om at opnå hvad ingeniører kalder ”den kritiske masse”. Det skal nok komme.

Skibslisten er stadigvæk ikke kommet. Det piner mig meget, fordi man skal holde, hvad man lover. Men selv om listen har eksisteret længe døjer vi stadigvæk med at få den lagt ud på nettet på en brugbar måde. Den kommer, den kommer, helt sikkert. Men jeg ved ikke, hvornår.

Så er det nyhederne. Det udvikler sig ikke helt, som jeg kunne ønske mig det. Kort sagt mangler jeg stof. Kommunikation, dialog – kært barn har mange navne. Den simple matematik bagved nyhedssiden ser naturligvis sådan ud, at jo mere jeg får at vide, jo mere kan jeg bringe videre. Nyhedssiden nu her i april er den første, som i større udstrækning bygger på bidrag fra en række “korrespondenter”. Det bliver den bestemt ikke dårligere af, synes jeg. Et stort tak til dem, der kom med bidrag.

Spørgsmålet er i den sammenhæng, om der er interesse for et mail-forum. Der findes flere derude på nettet (på engelsk) til temaet ”Tall ships” eller lignende. I det store og hele finder jeg dem ikke særlig ophidsende. Det meste er noget med ”hvor kan jeg sejle med”, som trainee, gæst, eller passager. Det faktum at disse fora findes tyder jo på at der er interesse for den slags. Men er det virkelig noget vi savner på nor/sve/dansk? Hvad synes I?

Sejlskibskontoret ønsker alle en god sæsonstart.