SSK1
 
 
 
 

Nyhedsarkiv

Kategorier
Vis alle
SSK-Info (8) - Udddannelse (6) - Artikler (22) - Kort nyt (11) - Sikkerhed (4) - Skibe (38) - Projekter (5) - Rejsebreve (11)

Arkiv

Sunshine – en solstrålehistorie

07-03-2005 af Hanne Juul Jensen


En ny klassisk skonnert har vist sig på verdenshavene.

Sejlskibskontorets udsendte medarbejdere var på research i Sydøstasien, hvor skibet blev antruffet på sin jomfrurejse fra Myanmar.

Forblændet af den umiddelbare skønhed tog vi kontakt til skibets fører og ejer, der tog godt i mod os på sit flydende dansk. Peter Wood har boet i Danmark i 70'erne – drevet af sin interesse for sejlskibe. Han arbejdede bl.a. på Hobro Værft og var involveret i mange skibsprojekter, heriblandt Gefion, Pegasus og Lindø, som en del læsere vil huske.

Et værft i Yangoon i Myanmar blev udpeget som rammen om et byggeri, der skulle strække sig over ca. fem år, hvor Peter Wood selv har indgået i alle arbejdsprocesser, da knowhow om denne slags skibsbygning ikke var at finde på disse breddegrader.


Sunshine dec 2004


Skroget er bygget af stål efter inspiration fra de klassiske 2-mastede kapsejladsskonnerter. Dækket er lagt i teak, og masterne er fremstillet i udsøgt pinetree. Et enestående projekt udført med fuld respekt for de gamle håndværk, hvor både helhed og detaljer vidner om, at der ligger en stor sømandsmæssig indsigt bag alle løsninger. Skibet fremstår som en tro kopi på dæk og skrog, i rig og om læ – selv styremaskine og ankre er autentiske kopier.

Vi må – stakåndede af dette imponerende sejlskib – ønske Peter Wood held og lykke på rejsen.

Skibet befinder sig for tiden i Phuket, hvor den klargøres – sandsynligvis til en sejlads til Middelhavet her i marts.