Uptime
 
 
 
 

Nyhedsarkiv

Kategorier
Vis alle
SSK-Info (8) - Udddannelse (6) - Artikler (22) - Kort nyt (11) - Sikkerhed (4) - Skibe (38) - Projekter (5) - Rejsebreve (11)

Arkiv

Tocorimé – det brasilianske eventyr

06-08-2004 af Hanne Juul Jensen

Tocorimé betyder Adventurous Spirit på en lokal dialekt, der tales dybt inde i Amazonas-junglen. Tocorimé er også navnet på et enestående skib, bygget ved Amazonflodens bred ligeså langt inde i junglen af fire venner – for hvem det er lykkes at realisere drømmen.

Drømmen opstod i 1988, hvor de fire venner sejlede sammen i forbindelse med fejringen af Australiens 200 år. De blev angrebet af den allestedsnærværende sejlskibsfeber (også kaldet the Tall Ship-virus). På en dramatisk rejse over det Indiske Ocean blev recepten på feberen bestemt: de fire venner besluttede at bygge et skib i fællesskab.

Og hvor tager man hen, når man står med en ide, der bedst karakteriseres som et no-budget projekt – Brasilien blev svaret. Med en ganske enestående træsort og en kædesav, en el-høvl og en boresav som eneste elektriske hjælpemidler blev kølen strakt og spanterne rejst efter tegninger af en traditionel spansk topsejlsskonnert. Skibet blev bygget med respekt for det traditionsbundne håndværk og det omkringliggende miljø. Den 36 m lange topsejlsskonnert blev søsat i 1998. Herefter fulgte oprigning- og udrustningsfasen og endelig i år 2000 sejler Tocorimé sin jomfrurejse ned af Amazonfloden. 

Skibet har lagt kurs mod udviklingen af social-økologiske projekter med særlig fokus på uddannelsesmæssige elementer. Ønsket er at være en platform for disse projekter, som kan omfatte alle mennesker – lige fra gadebørn i Rio til erhvervsledere fra multinationale selskaber. Tocorimé skal fremme bæredygtig brobygning mellem forskellige kulturer i en forening af race, religion og ideologi.

I dag er skibet hovedsageligt beskæftiget med charter og forskellige events i Brasilien, mens man sideløbende tilbyder gadebørn et nyt liv om bord. Indtil nu har i alt 18 gadebørn fra Rio sejlet med Tocorimé. Intentionen er på længere sigt at sejle ud i verden – konkret er der lagt planer for at besøge det europæiske kontinent allerede i 2005.

Alt dette fortæller Markus Lehmann os, mens vi har travlt med at holde kæben på plads. Markus er et af de fire entusiastiske søfolk, som Sejlskibskontoret mødtes med på Rudkøbing havn.

Hvis du skulle være mere interesseret, så hold øje på Jobbørsen. I nær fremtid vil Tocorimé indrykke en annonce, hvori man søger efter skandinaviske søfolk.

Besøg også den spændende hjemmeside www.tocorime.net, hvor du kan læse meget mere om det brasilianske eventyr.