SSK1
 
 
 
 

Nyhedsarkiv

Kategorier
Vis alle
SSK-Info (8) - Udddannelse (6) - Artikler (22) - Kort nyt (11) - Sikkerhed (4) - Skibe (38) - Projekter (5) - Rejsebreve (11)

Arkiv

Starthjælp til at arrangere et Matrosklubmøde

06-07-2008 af Kathrine Kay og Idalene Nielsen

Om at Planlægge et matrosklubmøde.

 

At planlægge et arrangement er ikke så svært, der findes nogle få regler som du bør huske på og så går det alt sammen.

 

Først og fremmest find en ven, som kan være din sparringspartner. En du kan grine, græde samt dele ansvaret og overvejelserne med.

 

Inden I går i gang skal I overveje, hvad er jeres formål med arrangementet, hvad er succeskriterierne, hvor det skal afholdes samt til hvem og hvordan skal invitationen sendes.

 

Udybning af hvert punkt;

Formål; Stil jer selv hv-spørgsmålene, hvad vil I, hvorfor vil I det, hvordan vil I gøre det. Skal folk komme for at snakke sammen, diskutere et aktuelt problem, eller skal de lave en eller anden form for aktivitet.

 

Succeskriterium;  Det er nemmere at opleve succes, hvis man ikke stiller for store krav. Derfor at det en fordel at planlægge arrangementet så det kan gennemføres uafhængigt af deltagerantallet.

 

Beliggenhed; Overvej hvem der skal inviteres, og hvor de kommer fra. Kommer de fra arbejde eller hjemmefra og hvor er så det bedste sted at afholde arrangementet i forhold til transport. Det kan også være at det kun kan afholdes et sted, pga. aktivitetens beliggenhed.

 

Invitationer; Til matrosklubmøder bør der inviteres matroser, i massevis. Invitationen kan med fordel sendes ud pr mail, ligges ud på sejlskibskontoret, eller oprettes som event på facebook.

 

Fra Ide Til Møde.

Afholdelse af et arrangement begynder med en ide. Du kan med fordel diskutere denne ide med dine venner, kollegaer eller skipper. Nederst i dette dokument er der vedlagt en liste over ideer. Når ideen er blevet gennemdiskuteret er det bare at ligge den ind i det vedlagte forslag til program, og vupti så er der et fuldendt program.

 

Men kan det nu lade sig gøre? Inden invitationen sendes ud, bør du undersøge om mødet kan afholdes der hvor du har tænkt dig, om evt. gæster kan komme, koster de noget? Og er der mulighed for at mødedeltagerne kan overnatte der?

 

Mad er en god isbryder, det er derfor en god ide at invitere, så mødet begynder med mad af en art. Aftensmad, morgenmad eller frokost afhængigt af hvad der passer ind i jeres program. Mad giver folk tid til at se sig omkring, hilse på hinanden og spise sig mætte, hvilket bevirker at de er mindre højrystede. Hvis arrangementet afholdes et sted, hvor de fleste nok tager hjem, så hold den afsluttende morgenmad ude af deltagerprisen.

 

Deltagerpris; I deltagerprisen kan der indgå, mad, aktiviteter, og hyggeøl. Mht. mængden af hyggeøl, så bliver der aldrig købt nok ind på forhånd, men hvad folk køber derefter, plejer at stå for deres egen regning.

 

Så, er alt hvad der skal stå i invitationen på plads, den er nu klar til at blive skrevet og sendt ud.

 

MØDET, det er ikke svært at afholde et møde, så der er ingen grund til at være nervøs. Folk kommer, og spiser og snakker. På et tidspunkt begynder I at trippe og spørge hinanden om I kan tillade jer at afbryde folk for at komme i gang. Når I er nået til trippestadiet, så er det det helt rigtige tidspunkt, og da det er jer som er arrangører, er I jeres gode ret til afbryde alle når som helst programmet påbyder det. I byder velkommen, og så begynder I på det som nu engang er planlagt. Husk at tage referat, da alle bliver glade for at se det efterfølgende på sejlskibskontoret.dk. Rygerne vil helt sikkert afbryde engang imellem, og det er helt okay, da de færreste mennesker kan holde koncentrationen mere end 45 min. Pludseligt nærmer mødet sig sin afslutning. Sig tak for i dag, klap hinanden på skulderen og find da øllene frem. Skål på det velafholdte arrangement, find nogen til at lave mad og andre til at vaske op, og giv folk tid til at snakke sammen om dagens oplevelser. Og så bliver det stille og roligt til en rigtig hyggelig aften.

 

Krisehjælp; Er det et snakke møde, og skulle det ske at mødet går dødt før tid, eller at I har brug for lidt tid til at snakke sammen, så foreslå at der bliver leget en leg, det er godt for alle og især lattermusklerne.

 

Det var det, I har nu afholdt jeres første matrosklubmøde. Godt gået knægt, klap dig selv på skulderen.

 

Programforslag;

 

                                                       Matros klubben

 

Mad

Velkommen til, Gennemgang af program, formål med at mødes,

Ordet rundt. Navn, alder, status, udd…. Fremtidsplaner

Er skipperne nogle røvhuller?

                      Jeres ide, med indlagte pauser til at tisse, brænde tobak og lege

                      Forslag til kommende møder og arrangementer

Mad, og afslutningsøl

 

Der er ikke skrevet nogle tidspunkter på, da det ikke er nødvendigt. Det er bedre at være åben overfor at folk pludseligt skal ryge og tisse. Det er heller ikke særligt detaljeret, da detaljerne afhænger af aktivitetstype. I behøver ikke at være nervøse for om programmet skrider, for det gør det højst sandsynligt, til gengæld kan i trøste jer med, om så alt går galt vil kun de færreste opdage det. Når enden er god er alting godt, og når det ender med øl kan det ikke gå helt galt.

 

 

Resume af første møde; Af første møde lærte vi at det altid er godt med en omgang ordet rundt, hvor folk for lov til at fortælle om sig selv, og om de er single. At det er godt at gemme øllerne til efter mødet. Der er senere blevet skrevet ABC, og en tjekliste til jobsamtaler. Og der er blevet afholdt endnu et møde på Bessie Ellen i Svendborg. Der er ideforslag til kommende arrangementer i matrosklubben. Så blev det aftalt, at det skal tilstræbes at der afholdes møde, 2. weekend i januar, et i midten af april, kort møde på fyen og limfjorden rundt, samt et møde efter sæsonen.

 

Ideer til kommende møder;

Gæster; Ejere af skibe, sejlladsrelaterede erhverv, Skibsbevaringsfonden, Rederiforeningen, Søfartstyrelsen,

Aktiviteter; Maritim Movie Marathon, Lalandia, Sejlladsweekend på roskilde fjord. Randers Reb,