SSK1
 
 
 
 

Nyhedsarkiv

Kategorier
Vis alle
SSK-Info (8) - Udddannelse (6) - Artikler (22) - Kort nyt (11) - Sikkerhed (4) - Skibe (38) - Projekter (5) - Rejsebreve (11)

Arkiv

Formand: Møde med Brian Mikkelsen uden resultat

02-02-2008 af Niels Toftegaard
I starten af december var Skibsbevaringsfonden og formand Hans Jeppesen til møde i Kulturministeriet hos Brian Mikkelsen. Med sig havde Hans Jeppesen en ansøgning om statsstøtte til fonden på 6 millioner kroner, men Brian Mikkelsen ville ikke love noget.

”Kulturministeren kom med mange varme ord, men yderst lidt i kontanter,” siger Hans Jeppesen til Sejlskibskontoret.

Fonden må gå andre veje

Men det vil ikke afholde Skibsbevaringsfonden fra fortsat at søge politisk indflydelse.
”Det vi overvejer nu, er om vi skal få andre politikere i tale, eller om vi skal gå den traditionelle vej og eventuelt søge om foretræde for Folketingets Kulturudvalg,” siger Hans Jeppesen.

150.000 til administration

Noget af det konkrete, der kom ud af Skibsbevaringsfondens møde med Kulturministeren var 150.000 til at effektivisere fondens administration.
”Men når vi kommer med en ansøgning på seks mio. kroner forslår det jo som en skrædder et vist sted,” er Hans Jeppesens reaktion.

Fordeling af støtte udskudt

Skibsbevaringsfonden modtager årligt i omegnen af 3. mio kroner fra statens tips- og lottomidler. I løbet af foråret bliver pengene fordelt på finansloven til de enkelte ministerier. Men på grund af folketingsvalget i november blev finansloven udskudt, så Hans Jeppesen regner med at få besked om støttebeløbet engang i maj. Han tør dog ikke spå om beløbets størrelse.