Uptime
 
 
 
 

Nyhedsarkiv

Kategorier
Vis alle
SSK-Info (8) - Udddannelse (6) - Artikler (22) - Kort nyt (11) - Sikkerhed (4) - Skibe (38) - Projekter (5) - Rejsebreve (11)

Arkiv

Skibenes dage 2006 i Århus og København

22-04-2006 af Jesper Hjorth Johansen

Skibenes Dag er ved at være en tradition i slutningen af april, da det er 3. år i træk en række af landets smukkeste og mest velholdte sejlskibe mødes til et fornøjeligt skue. I år udvides traditionen til Jylland og Skibenes Dag bliver til Skibenes Dage, og starten går i Århus. Dagene er skabt for at delagtiggøre alle i den forunderlige verden hvert enkelt skib repræsenterer. En verden fyldt af smukt maritimt håndværk og en verden der oser af søromantik, med himmelhøje sejlskibsmaster, hyggelige saloner og hundrede år gammel historie.

Når skibene vælger at bruge nogle dage på at vise alt dette frem, er det fordi de lever af at formidle oplevelser på skibene, og netop skibenes dag er årets chance for at lade sig inspirere til netop den maritime oplevelse, der passer dig!

Her kan den runde fødselsdag, firmaets sommerfest eller det nødvendige internat alle har brug for, afholdes. Eller familiens sommerferie på togt i den svenske skærgård, de gode venners gourmet tour, reception i afslappede rammer, eller noget helt andet. Kom og lad os forkæle dig med gode idéer der matcher dine ønsker.

Program

En række af landets flotte og bevaringsværdige skonnerter og galeaser vil være at finde langs kajen i Århus ud for den gamle Toldbod. Og så vil der være rig mulighed for at høre skipperskrøner fra de syv verdenshave og opleve de smukke, gamle skibe på nærmeste hold. Det koster ikke noget at komme om bord, mens der er åbent skib ved kaj.

Skibe du kan se i Århus, Gamle Toldbod:

Brita Leth - Freia - Havet - Håbet - Lilla Dan - Maja - Marilyn Anne

Århus:
Fredag den 28. april 2006 kl. 13-17 åbent skib
Lørdag den 29. april 2006 kl. 10-15 åbent skib


Lørdag kl. 14-15 vil der være mulighed for at prøve kræfter med "livet på søen", når et par af de historiske skibe sejler en tur ud af havnen med publikum (Billetpris: 50,- kr.).

Herefter kastes fortøjningerne og en flotille af historiske sejlskibe går ud af Århus Havn og sætter kurs mod København, Nordatlantens Brygge.

Skibene ankommer søndag ved middagstid, hvorefter der vil være mulighed for at komme om bord og se og høre om skibenes historie og deres aktuelle aktiviteter. Det er gratis at komme om bord, mens der er åbent skib ved kaj.

Søndag kl. 14-15 er chancen der for at prøve, hvad det kræver at sætte de store sejl, når et par af de historiske skibe sejler en tur i havnen med publikum (Billetpris: 50,- kr.).

Skibe du kan se i København, Nordatlantens Brygge:

Brita Leth - Donna Wood - Freia - Havet - Lilla Dan - Maja - Mira

København:
Søndag den 30. april 2006 kl. 11-17 åbent skib
Mandag den 1. maj 2006 kl. 11-16 åbent skib