Uptime
 
 
 
 

Nyhedsarkiv

Kategorier
Vis alle
SSK-Info (8) - Udddannelse (6) - Artikler (22) - Kort nyt (11) - Sikkerhed (4) - Skibe (38) - Projekter (5) - Rejsebreve (11)

Arkiv

Irving Johnson reddet

29-03-2005 af Hanne Juul Jensen

Brigantinen Irving Johnson stødte på grund under indsejlingen til Channel Islands Habor, Ventura County i Californien den 21. marts. Alle om bord – 10 studerende og 10 besætningsmedlemmer - blev reddet. De første forsøg på bjærgning måtte opgives pga. vejret. I går lykkedes det imidlertid at trække skibet fri. Et stærkt skib, som viste sig at kunne holde til at ligge op ad en breakwater i fem dage. Årsagen til grundstødningen kendes endnu ikke, men kysten har været hærget af flere storme, der antages at have flyttet rundt på sandbankerne.


Foto: AP


Irving Johnson og Exy Johnson – begge brigantiner og søsterskibe - er bygget i træ efter inspiration fra århundredeskiftets sejlskibe. Skibene blev bygget i San Pedro fra år 2000 til 2003, hvor byggeriet foregik i samarbejde med Los Angeles Maritime Museum. Skibene er bygget til undervisningsformål og drives af Los Angeles Maritime Institute, der har en flåde på fire sejlskibe.

 

 

 

 


De navnkundige Johnsons
Var Irving Johnson (1905-1991) ikke den brave sømand, der sejlede med Peking rundt Cape Horn i 1929 og siden hen kommenterede den berømte filmoptagelse, kaldet ”Around Cape Horn”? Jo, det er selv samme person, som sammen med sin kone, Electa ’Exy’, dedikerede sit liv til undervisning af unge til søs. Fra 1934-1958 foretog de en lang række store sejladser i deres skonnert Yankee, heriblandt syv jordomsejlinger med unge – både kvinder og mænd, der deltog i ’sail training programmes’. Efter 1958 blev skonnerten skiftet ud med en ketch med samme navn, herefter fortsatte sejladserne frem og tilbage over Atlanten. Ikke mærkeligt at L.A. Maritime Institute opkalder sine nybygninger efter disse pionerer.

Se i øvrigt http://www.lamitopsail.org/